top of page

WAT WE DOEN

Groene warmte en koude dankzij geothermische energie installaties

IFTech is uw ervaren partner in ondiepe geothermische energiecentrales. Wij bieden u als klant een complete oplossing. Van haalbaarheidsstudie, creatie en installatie tot monitoring en zelfs optimalisatie: IFTech helpt u van begin tot eind met de realisatie van uw geothermieproject. Maar we gaan ook een stap verder door “energy as a service” aan te bieden waarmee we het rendement voor verwarming en koeling op lange termijn kunnen garanderen.


De ervaren experts van IFTech creëren niet enkel zelf de technische installaties, ook de sturing van de installaties wordt geregeld door onze ingenieurs. We zijn dus volledig op de hoogte van de processen die zich boven én onder de grond afspelen. Om topservice te garanderen, houden we de relevante data van uw geothermische energiecentrale bij. Die data wordt onder andere gebruikt om het rendement te optimaliseren. Ook na de bouw van uw geothermische energiecentrale, onderhouden en monitoren onze werknemers uw installatie met de nodige precisie. 


Met ander woorden: IFTech ontfermt zich over alle mogelijke werkzaamheden die nodig zijn om uw geothermische energiecentrale te realiseren. Kiezen voor IFTech is kiezen voor een partner die complete oplossing biedt aan een gegarandeerd rendement!

Onze diensten

Ontwerp

Allereerst onderzoekt IFTech de haalbaarheid van uw project. We beginnen met een gratis quick scan die snel controleert wat de mogelijkheden zijn voor de toepassing van geothermie voor uw gebouw. Wanneer deze positief is kunnen we verder gaan. Vervolgens kan er een design- & buildvoorstel worden opgesteld.

Thermal Response Test (TRT)

IFTech voert reeds enkele jaren TRT-testen uit. Aan de hand van een dergelijke test kan de thermische geleidbaarheid van een BEO-lus, die uniek is voor iedere locatie op basis van de ondergrond, afgeleid worden. Daarnaast vloeit uit deze TRT-test ook de ongestoorde bodemtemperatuur voort die ssterk kan afwijken in functie van het stedelijk karakter van een projectlocatie.

Bouw

De bouw van uw geothermische energiecentrale gebeurt in verschillende stappen. Eerst wordt een uitvoerig technisch ontwerp gemaakt dat alle componenten van bronnen tot binnen-installatie omvat. De bronnen zijn namelijk van cruciaal belang voor onze projecten. Onze projectleiders volgen daarom de boringen met kennis van zaken op en staan bovendien in voor ontwikkeling en de testen van deze bronnen.

 
Gezien de complexiteit van deze energiecentrales zijn we ervan overtuigd dat de standaardisatie noodzakelijk is om betaalbare kwaliteit te leveren. Daarom worden onze installaties in huis opgebouwd. Eenmaal ter plaatse kunnen ze plug en play geïnstalleerd worden.

Sturing

Voor de sturing van geothermische energiecentrales heeft IFTech standaard modulaire software ontwikkeld die bij elke centrale opnieuw gebruikt wordt. Zo kunnen we ook op dit vlak de hoogste kwaliteit garanderen. Enkel de parameters zijn project specifiek. Vanzelfsprekend zijn onze besturingssystemen via de cloud toegankelijk waardoor we uw centrale te allen tijde kunnen opvolgen en optimaliseren. 

Opvolging

Om een onberispelijke werking en het hoogste rendement te verzekeren, volgt IFTech de werking van uw geothermische energiecentrale nauwkeurig op. Hierdoor kunnen wij onze klanten permanent op de hoogte van de geleverde energie en het behaalde rendement. Daar waar de installaties vergunningsplichtig zijn, staat IFTech ook in om de vereiste data aan de bevoegde instanties over te maken.

Onderhoud

Ook over het onderhoud van uw geothermische energiecentrale ontfermt IFTech zich met de grootste zorg. Onze onderhoudsdienst is vertrouwd met alle aspecten van uw centrale. Door een optimale opvolging en preventief onderhoud vermijden we ook hier onvoorziene kosten en garanderen we een ononderbroken optimaal comfort.

Energy as a Service

Doordat Iftech alle aspecten voor het leveren van geothermische verwarming en koeling beheert, kunnen we als sluitstuk “energy as a service” aanbieden. Hierbij wordt het gegarandeerde rendement vertaald in een jaarlijkse energiekost. In deze kost kunnen we dan de kosten voor elektriciteit, exploitatie, onderhoud en eventueel investering opnemen. 

bottom of page